Sügishooaeg

Suvised laadad on läbi. Müüke küll toimub, kuid kehva ilmaga ei taha jäätist keegi. Sellele vaatamata kavatseme kõik enam-vähem põnevamad kohad läbi käia. Sel nädalavahetusel oli ainult tänane päev, mina Steineri aias  Taluturul ja Jorma Meefestivalil. Tuleb tunnistada, et mul läks paremini. Õnnestus jälle ka ekraanile pääseda, tänastes TV3 Seitsmestes uudistes oli saatelõik.

http://www.tv3play.ee/play/280553

Järgmisel nädalavahetusel tahaks Seenefestivalile minna ja pühapäeval Vabaõhumuuseumi leivapäevale. Seal kuulutatakse muu hulgas välja ka parim mahetalu (mis kategooriasse mindki esitati) ja parim mahetoode. Vähemalt siiani on see olnud kõige nirumalt kajastatud üritus, kus olen osalenud. Ma ei tea isegi, millised talud ja ettevõtted veel kandideerivad. Sellest rääkimata, et Sepa mahetalu oleks sellest mingitki kajastust kuskil saanud. Mina leian küll, et osalejad on vähemalt lühikese uudislõigu ja tutvustuse Maheklubi kodulehel (ja miks mitte mujalgi) ära teeninud. Kui see nii jääbki, et  mainitakse korra Maalehes võitjat ja Maheklubi kodukal ka ja teiste kohta mitte midagi, siis kavatsen küll korraldajatele ka oma arvamust avaldada.

Natuke rahulikum sügishooaeg kutsub uusi tooteid välja töötama. Täna oli esimest korda müügil kohupiimakreem. Esimene oli kakaoga, teen ka vanilje ja ehk midagi veel. Minu kunagisest kohupiimakreemist erineb see tehnoloogia ja seega ka nii maitse, kui konsistensi poolest.  Plaanis on proovida kohukeste tegemist. Ikka veel on tegemata ka mozzarella. Mõtlesin täna ka jäätise tehnoloogiat natuke muuta. Katsetan kindlasti. Eesmärk on suurendada kreemisust. Praegu on super masinast tulev jäätis, külmumine muudab ta tuimemaks. Ehk õnnestub ka külmunud lõpptulemuse konsistentsi parandada. Veel on mõte pakkuda tavalise kohupiima säästu varianti, äkki grip kilekotis? Põhjus on selles, et piimast kipub peale koorelahutajast läbi laskmist pisut liiga palju lõssi üle jääma. Kohupiima teen täispiimast ja lõssist pooleks, ei ole rasvatu, ega ka nii rasvane, kui ainult täispiimast. Päris juust on ka ikka ootejärjekorras.

See, mis oleks pidanud suvi olema, on nüüd ilmselt läbi. Seega toimib jälle minu külmkapi laiendus: saan asju esikusse ja õue jahtuma panna. See tähendab, et jogurti kvaliteet paraneb(s), vahepeal oli tõsine probleem kiire ja tõhusa jahutamisega. Suure külmkambri soetamiseni on ilmselgelt veel palju vaja teenida.

Nii, et mõtteid on, kuidas tootevalikut laiendada ja kvaliteeti parendada.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s