Kook muudatustega

 

Peaks ütlema, et see on kook, kus on muudetud kõike. Esialgne retsept pärines “Kohupiima- ja kodujuusturaamatust” ja oleks pidanud olema kohupiima-kirsikook. Kuna Artur tõi mulle poest Erika tordipulbri asemel Juubeli tordipulbri ja kirsse mul nagunii polnud, oli algus paljutõotav.  Kasutasin või ja tordipulbri segamiseks köögikombaini, mis natuke üle töötas ja segu muutus sõmera asemel taignaks. Lisasin siis Selga küpsiseid, et tainast paksemaks ja heal juhul sõmeraks muuta. Paksemaks muutus, sõmeramaks mitte. Katsin sellega sellegi poolest vormi põhja. Kohupiimapasta asemel oli mul tavaline enda tehtud kohupiim. Lasin selle koos natukese piima, munade, suhkru ja vanillisuhkruga köögikombainist läbi ja segasin külmunud pohladega. Saadud segu valasin taignale. Peale näppisin veel alles jäänud taigna osa.  Küpsetasin saadud tulemust umbes 40 minutit 200 kraadi juures.

Kook osutus üllatavalt maitsvaks. Tainas oli isegi kerkinud ja pohlad sobivad kohupiimaga hästi kokku.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s