Kook muudatustega

 

Peaks ütlema, et see on kook, kus on muudetud kõike. Esialgne retsept pärines “Kohupiima- ja kodujuusturaamatust” ja oleks pidanud olema kohupiima-kirsikook. Kuna Artur tõi mulle poest Erika tordipulbri asemel Juubeli tordipulbri ja kirsse mul nagunii polnud, oli algus paljutõotav.  Kasutasin või ja tordipulbri segamiseks köögikombaini, mis natuke üle töötas ja segu muutus sõmera asemel taignaks. Lisasin siis Selga küpsiseid, et tainast paksemaks ja heal juhul sõmeraks muuta. Paksemaks muutus, sõmeramaks mitte. Katsin sellega sellegi poolest vormi põhja. Kohupiimapasta asemel oli mul tavaline enda tehtud kohupiim. Lasin selle koos natukese piima, munade, suhkru ja vanillisuhkruga köögikombainist läbi ja segasin külmunud pohladega. Saadud segu valasin taignale. Peale näppisin veel alles jäänud taigna osa.  Küpsetasin saadud tulemust umbes 40 minutit 200 kraadi juures.

Kook osutus üllatavalt maitsvaks. Tainas oli isegi kerkinud ja pohlad sobivad kohupiimaga hästi kokku.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s