Granola

Asjaolude kokkulangemise tulemusena tegin granolat. Asjaolud iseenesest olid sellised: kõigepealt unustasin poest müsli ostmata ja kuna Artur armastab müslit, siis oli ta üsna löödud moega. Ja täpselt samal õhtul sirvisin värsket Maalehe lisa Targu Talita, ning seal olid granola ja müsli retseptid.

Granolat olen aastaid tagasi varem ka teinud, aga vahepeal pikka aega mitte. Siis, kui varem ise tegin, oli see puuvilja sisaldusega, kasutasin enda kuivatatud õunu ja siis muu lisaks. Seekord oli rõhk pähklitel: maapähkel, sarapuupähkel, mandlilaastud, veel rosinad ja banaanilaastud. Purustamist vajava purustasin saumikseri juurde kuuluva väikese purustajaga, segasin kõik (kaerahelbed loomulikult ka) natukese oliiviõli ja vedela meega ning röstisin ahjuplaadil praeahjus krõbedaks. Pärast murendasin lahti, kuna minu variandis kleepus segu omavahel kokku. Ilmselt ohtra mee tulemusel.

IMG_6287Granola

Kindlasti teen veel, ise olen toote suurim austaja. Kauss seisab ka vale koha peal: laua peal…

Uudishimust võiks muidugi ka maksumuse välja arvutada, et poes müüdavaga võrrelda, ehk järgmine kord teen seda.

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s