Granola

Asjaolude kokkulangemise tulemusena tegin granolat. Asjaolud iseenesest olid sellised: kõigepealt unustasin poest müsli ostmata ja kuna Artur armastab müslit, siis oli ta üsna löödud moega. Ja täpselt samal õhtul sirvisin värsket Maalehe lisa Targu Talita, ning seal olid granola ja müsli retseptid.

Granolat olen aastaid tagasi varem ka teinud, aga vahepeal pikka aega mitte. Siis, kui varem ise tegin, oli see puuvilja sisaldusega, kasutasin enda kuivatatud õunu ja siis muu lisaks. Seekord oli rõhk pähklitel: maapähkel, sarapuupähkel, mandlilaastud, veel rosinad ja banaanilaastud. Purustamist vajava purustasin saumikseri juurde kuuluva väikese purustajaga, segasin kõik (kaerahelbed loomulikult ka) natukese oliiviõli ja vedela meega ning röstisin ahjuplaadil praeahjus krõbedaks. Pärast murendasin lahti, kuna minu variandis kleepus segu omavahel kokku. Ilmselt ohtra mee tulemusel.

IMG_6287Granola

Kindlasti teen veel, ise olen toote suurim austaja. Kauss seisab ka vale koha peal: laua peal…

Uudishimust võiks muidugi ka maksumuse välja arvutada, et poes müüdavaga võrrelda, ehk järgmine kord teen seda.

 

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s