Uued turustamisvõimalused

Lõpuks on olemas toorpiima müügi luba. Keda see uudis põhimõtteliselt üllatab, siis selgitan: seda luba ei saa ilma nõuetekohase piimaruumita. Kuna minul varem ei olnud nõuetekohast piimarumi, siis polnud ka mingit mõtet analüüse teha ja luba taotleda. Nüüd, tänu LEADER projekti toel valminud piimaruumile on analüüsid tehtud ja luba käes.

Veel selgituseks: ilma selle loata on siiski lubatud talust kohapealt piima müüa. Ja seda ma ka tegin. See, et mõni inimene ka piima Pärnus koju kätte sai, oli lihtsalt kokkulepe. See, et OTTis (ainult Pärnus) siiski oli piima, oli turu-uuring.

Labori analüüsid tõestasid must-valgel, et piim kuulub eliiti, kes kursis ei ole, siis see mõiste tuleb määrusest, mille alusel jagatakse: 1. eliit, 2. kõrgem, 3. esimene, 4. teine ja 5. sorditu piim. Niisiis tegemist parima piimaga. Seda pisiasja olen mina ise muidugi ka ilma proovideta teadnud. Praegu on rasvaprotsent umbes  4,3, aga see muutub sõltuvalt söödast ja laktatsioonihetkest.

Kasutan oma uue õiguse kohe ära ja katsetan, kas Koonga inimesi huvitab Sepa mahetalu toorpiim. Homme kell 10.00 ja 17.00 majade vahel, garaažide juures. Loomulikult ei plaani ma kaks korda päevas seal käima hakata, see on katse, kas üldse huvi on ja kui on, siis mis kellaaeg inimestele paremini sobib.

Uuest piimaruumist ja ka tootmisruumist plaanin põhjalikumalt kirjutada. Kindel on ka see, et tuleb avatud uste päev, kus kõik huvilised ise asja näha saavad. Kas teen selle pisut kevade poole või päris kevadel, see on veel lahtine. Samuti on lahtine, kui suurejooneliselt korraldan 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s